سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران با صدور دومين بيانيه انتخاباتي خود به نقد رفتار رسانه ملي در جلب توجه افكار عمومي نسبت به انتخابات آتي و مشاركت گسترده در آن پرداخت و مجدداً از ملت درخواست كرد تا مشاركت گسترده اي را دراين انتخابات از خود به نمايش بگذارند.
متن كامل اين بيانيهبه نقل از پايگاه خبري اين تشكل به شرح زير است:
بسم الله الرحمن الرحيم
مردم قهرمان و متعهد ايران !
دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري به روزهاي حساس و سرنوشت ساز خود نزديك مي شود و با ثبت نام رسمي نامزدهاي انتخاباتي، آرايش سياسي در اين انتخابات بيش از گذشته مشخص مي شود.
آنچه كه در اين دوره از انتخابات، تا اين مرحله بيش از ساير مسائل به چشم مي آيد و مي تواند موجب نگراني شود، فضاي تبليغاتي و رسانه اي رسمي حاكم بر انتخابات است. چنانچه فضاي تبليغاتي حاكم بر انتخابات در اكثر ادوار گذشته را در نظر بياوريم، خواهيم ديد كه رسانه هاي وابسته به نظام، خصوصاً رسانه ملي، چند ماه قبل از برگزاري انتخابات، برنامه هاي ترويجي خود را در خصوص انتخابات آغاز مي كردند و در يك ماه منتهي به زمان برگزاري انتخابات، با افزودن بر كميت برنامه ها، جنس آنها را هم به سمت برنامه هاي تهييجي سوق داده و به سهم خود تلاش مي كردند تا تعداد بيشتري از آحاد جامعه را به مشاركت در انتخابات ترغيب كنند.
اما در اين دوره از انتخابات، در حالي كه در آستانه ورود به 30 روز منتهي به انتخابات هستيم، چراغ انتخابات در رسانه ملي و ديگر رسانه هاي رسمي كشور، با حداقل روشني، آن هم تنها در دو هفته اخير و پس از اعتراضات فراگير محافل سياسي كشور، تنها كورسويي را به نمايش گذاشته است. به جرأت مي توان مدعي شد مقايسه اين حجم قليل از برنامه هاي مربوط به انتخابات آتي رياست جمهوري در كشور، حتي در مقايسه با ميزان پوششي كه صدا و سيما به انتخابات اخير رياست جمهوري آمريكا داد و طي آن مردم را با ابعاد مختلف اين انتخابات و ويژگي ها و برنامه هاي نامزدهاي آن آشنا كرد، ميزان كمتري را نشان مي دهد.
اگر در دوره هاي گذشته انتخابات رياست جمهوري، رسانه ملي از چند ماه قبل اقدام به تهيه و پخش برنامه هايي جذاب و چالشي مي كرد و طي آن نمايندگان جناح هاي مختلف سياسي كشور و حتي نزديكان نامزدهاي احتمالي و بالقوه در مناظره هايي رودررو ديدگاه هاي مختلف و متفاوتي را به جامعه عرضه مي كردند، در آستانه انتخابات رياست جمهوري دهم، صدا و سيما با تأخيري غيرقابل توجيه و تنها از حدود 50 روز مانده به انتخابات، برنامه هايي كم رمق، خسته كننده و غير جذاب را به روي آنتن فرستاده است. اين برنامه ها كه به نظر مي رسد صرفاً به جهت رفع تكليف و خارج شدن از زير فشار انتقادات روبه تزايد كنوني تهيه و پخش مي شود، تنها مي تواند مخاطبيني در بين نيمه اي از جامعه كه در انتخابات تمامي ادوار شركت مي كنند يافته و هيچگونه انگيزه اي را براي شركت در انتخابات در ميان نيمه ديگر جامعه كه تا كنون تصميم به شركت در انتخابات نگرفته اند بوجود نمي آورد.
عملكرد سابق الذكر رسانه ملي، زماني تأمل بيشتري را برمي انگيزد كه به اين واقعيت توجه شود كه جريان حاكم بر دستگاه اجرايي كشور به خوبي دريافته و محاسبه نموده است به سبب عملكرد ناموفقي كه در رفع مشكلات و نيازها و عدم تحقق وعده هاي انتخاباتي گذشته، در انتخابات آتي از ميزان آراي محدود و مشخصي در جامعه مي تواند برخوردار باشد و هر گونه افزايش شركت كنندگان در انتخابات و مشاركت انتخاباتي بخش نيمه خاموش و بعضاً معترض جامعه، افزايش قابل توجهي را در سبد آراي آن جريان ايجاد نكرده، موقعيت رقبا را تقويت خواهد كرد و همچنين باعث خواهد شد نصاب انتخاب در مرحله اول بالاتر رود، لذا بر مبناي سياست راهبردي "مشاركت كمتر- نتيجه مطمئن تر" برنامه هاي خود را در انتخابات رياست جمهوري دهم دنبال مي كند. اينجاست كه رويكرد غير فعال رسانه ملي به انتخابات آتي، در جهت تحقق اهداف استراتژيك اقتدارگرايان براي جلوگيري از شكست در اين انتخابات بيشتر نمايان مي شود.
اين عملكرد غير مسئولانه و متفاوت با انتخابات همه ادوار گذشته از جانب رسانه ملي در حالي رخ مي دهد كه صدا و سيما از يك سو طي هفته هاي اخير عملاً به مثابه ارگان تبليغاتي احمدي نژاد عمل مي كند و پوشش گسترده و بي سابقه سفرهاي اخير استاني دولت كه از ظاهراً به شكل كاملاً "تصادفي"! در ماه هاي اخير شتاب بيشتري يافته است تنها نمونه اي از اين جانبداري تبليغاتي و عدم رعايت عدالت بين نامزدهاي انتخاباتي از سوي رسانه ملي به حساب مي آيد. همچنين در اين ارتباط مي توان به پخش تيزرهاي تبليغاتي از اقدامات دولت در بخش هاي مختلف در لابلاي تمامي برنامه هاي پر مخاطب اين رسانه كه حتي از تبليغات هفته دولت تمامي سال هاي قبل گسترده تر است و در تمامي اين نمايش هاي تبليغاتي مبدأ تاريخي تمامي تحولات و پيشرفت ها در كشور، سال 84 ذكر مي شود؟! اشاره كرد. اين تبليغات در پي القاي استمرار محتوم دولت نهم براي چهار سال آينده است. رسانه ملي از سوي ديگر در برخي بخش هاي ويژه خبري خود، از هيچ كوششي براي القاي وجود تشتت و اختلاف در جبهه رقباي رئيس جمهور كنوني، انعكاس نامطلوب و اطلاع رساني جهت دار و غير واقعي عليه نامزدهاي اصلاح طلب فروگذار ننموده و در مقابل، در همين بخش هاي خبري به گونه اي خبررساني صورت مي گيرد كه گويي در جبهه اصولگرايان، همه به دنبال حمايت از رئيس دولت نهم، سر از پا نمي شناسند و در اين مسير از سانسور كامل انتقادات فزاينده موجود در بين آنان نسبت به عملكرد دولت نهم كه اين روزها حتي از سوي حاميان نامزدي وي نيز به گوش مي رسد، ابايي وجود ندارد.
در شرايطي كه بر خلاف انتخابات رياست جمهوري گذشته، رويكرد عدم مشاركت و تحريم انتخابات خصوصاً در ميان نخبگان كشور رنگ باخته است، عملكرد رسانه ملي در اعلام غير مستقيم بي تأثير بودن مشاركت اقشار مختلف جامعه و از قبل روشن بودن نتيجه انتخابات، عملاً القاگر پيام يأس و نااميدي نسبت به تأثير مشاركت فراگير در انتخابات خصوصاً براي كساني است كه خواهان تغيير بوده و نسبت به شرايط كنوني اداره كشور معترضند.
مردم فهيم و هوشيار ايران!
اينك علي رغم تمامي فراز و نشيب هاي چند ماه اخير كه در آرايش سياسي انتخابات رياست جمهوري دهم رخ داد، رايحه امكان ايجاد تغيير در فضاي مديريت كشور به خوبي به مشام مي رسد و در صورت هوشياري و استفاده مناسب از ظرفيت ها و فرصت ها، مي توان به موفقيت در اين عرصه اميدوار بود. دقيقاً از همين روست كه رفته رفته تلاش ها براي جلوگيري از وقوع اين رخداد مبارك تشديد مي شود.
سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران عدم تلاش براي ايجاد شور و نشاط مشاركت در انتخابات آتي را كه با پرهيز از تبليغات درخور از سوي رسانه ملي و ساير رسانه هاي وابسته به دولت و همچنين القاي غير موثر بودن مشاركت مردم در انتخابات آتي و از پيش تعيين شدن سرنوشت انتخابات صورت مي گيرد، فريبي بزرگ دانسته كه به قيمت پيروزي جرياني خاص، منافع ملي كشور را با مخاطره روبرو خواهد ساخت و نسبت به لزوم اصلاح اين روند هشدار داده و هوشياري و دقت نظر اقشار مختلف جامعه، احزاب، گروه ها و شخصيت هاي سياسي مصلح و علاقمند به سرنوشت كشور و نظام را در اين زمينه طلب مي كنيم.
ما بر اين اعتقاديم كه نجات كشور و تغيير شرايط كنوني آن به مثابه يك خواسته عمومي و ملي، تنها و تنها با عزم جدي ملي در مشاركت وسيع و گسترده در انتخابات 22 خردادماه محقق خواهد شد. ما يقين داريم بازي زشت صدا و سيما با شعور مردم فهيم ما راه به جايي نخواهد برد و جامعه ما با شعار هر شهروند يك رسانه، در انتخابات آينده، پاسخ روشني به اين تحريف و ضد تبليغ ملي خواهد داد.
سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران
20/2/88
